EtusivuEsittelySalo-VolleyYhteystiedot
Jäsenrekisteri
Etusivu > Jaostot > Ukkomiehet > UKKOMIEHET

Ukkomiehet

Erikoisen ansiokas kuntourheilijain ryhmä on Viestissä ukkomieskerho, joka urheilutalon valmistumisesta lähtien on kokoontunut säännöllisesti tiistai-iltaisin lentopallo-voimistelu-saunailtaan. 20.11.1951 kokoontuivat ukkomiehet ensimmäiseen yhteiseen iltaansa ja sen jälkeen ovat nämä todelliset kuntourheilijat kokoontuneet säännöllisesti vuodesta toiseen.

Näin kirjoittaa Into Lahdelma v. 1962 ilmestyneessä Salon Viestin historiikissa ja jatkaa:

Ukkomiesten lentopalloilloista on muodostunut jo traditio, joka osanottajamääränsä runsaudella todistaa miten mielellään liikuntaa harrastetaan vanhemmallakin iällä, kunhan sitä tarjotaan oikeassa muodossa ja oikeassa ympäristössä. Ukkomiespeleissä jokainen saa yrittää sillä taidolla, minkä omaa sekä niillä voimilla, jotka asianomaisella ovat. Tietysti joskus, kun oman puolen voitto on vaakalaudalla, saa epäonnistunut kuulla moitteitakin. Näitä ei kuitenkaan tarvitse ottaa vakavasti, koska jokainen epäonnistuu silloin tällöin. Pääasia on että saadaan pelata ja pelataan todellisella yrityksellä.

Noista ajoista juuri mikään ei ole muuttunut. Pelipäivä on muuttunut maanantaiksi ja voimistelu jäänyt hieman vähemmälle. Kesätiistaisin ukkomiehet käyvät pelaamassa Piilijärven Pamppuniemessä. Myös tämä perinne on lähtöisin 1950-luvulta. Ukkomiehet osallistuvat silloin tällöin myös ikämiesturnauksiin.

Edelleen Lahdelmaa lainaten: Ukkomiehet olivat alusta pitäen valmiita silloin tällöin "tempaisemaan" Viestin hyväksi.

Talkootyöt kuuluvat edelleen olennaisesti Ukkomiesten toimintaan. Ukkomiehet tukevat taloudellisesti Viestin juniorilentopalloilijoita ja toimivat toimitsijoina LP Viestin peleissä. Unohtaa ei tietenkään voi virkistystoimintaa, jolla on myös tärkeä osa Ukkomiesten toiminnassa.